Now Reading
Vladimir Putin Punca Harga Bitcoin Naik

Vladimir Putin Punca Harga Bitcoin Naik

Russian President Vladimir Putin Caused Bitcoin Prices Spike-Techcryption-01

Presiden Rusia, Vladimir Putin baru-baru ini menyebabkan seluruh ahli kabinet Rusia meletak jawatan selepas membentangkan pelan masa depan politik negara itu. Ia juga dilaporkan bahawa harga Bitcoin mula didagangkan dengan harga premium dalam tukaran mata wang kripto negara itu.

Beliau menyambung tempoh memerintah yang kini lebih 20 tahun mencadangkan perubahan perlembagaan dengan membenarkan Duma Negeri memegang lebih banyak kuasa. Ramai rakyat Rusia percaya melalui perubahan itu, beliau boleh memerintah lebih lama sebagai President dan Perdana Menteri.

Setakat ini, mata wang kripto Bitcoin (BTC) dan mata wang kripto lain digunakan secara meluas di Rusia selepas peralihan zaman komunis. Tambahan lagi, negara itu sedang dalam proses mengundi untuk undang-undang aset digital yang dijangka selesai musim bunga tahun ini.

See Also

Oleh kerana waktu krisis kabinet ini, harga pasaran Bitcoin melonjak naik seperti yang ditunjukkan oleh salah satu tukaran Rusia, Exmo dengan harga $9,024. Harga lain masih lagi berada pada paras $8,814.

What's Your Reaction?
Angry
0
Confused
0
Excited
1
Happy
0
Okay
0
Sad
0

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.

Scroll To Top