Now Reading
Rakyat Ukraine Dituntut Isytihar Pemilikan Kripto

Rakyat Ukraine Dituntut Isytihar Pemilikan Kripto

UKRAINE RELEASES GUIDE ON HOW TO DECLARE CRYPTO HOLDINGS-techcryption

Agensi Nasional Pencegahan Rasuah Ukraine (NAPC) mengeluarkan set peraturan bagi proses pengisytiharan pemilikan mata wang kripto. Peraturan berkenaan dipercayai bakal menyaksikan pemilikan kripto akan diklasifikasikan di bawah aset tidak ketara (intangible).

“Dokumen berkenaan perlu merangkumi nama aset, tarikh akhir pembelian mata wang kripto oleh entiti yang mengisytihar, bilangan dan jumlah kos jenis token kripto oleh subjek pengisytiharan atau ahli keluarga subjek pada hari terakhir tempoh laporan.”

Agensi Nasional Pencegahan Rasuah Ukraine

Dilaporkan, pengisytiharan berkenaan perlu dihantar sebelum akhir bulan April dan nilai pemilikan kripto perlu berada dalam nilai Hryvnia Ukraine. Mereka yang perlu mengisytihar pemilikan kripto adalah ahli politik dan pegawai, individu yang mempunyai pendapatan daripada negara luar dan pakar yang bekerja sendiri dan tidak berdaftar sebagai ahli perniagaan swasta.

See Also
Thailand 2020 -Techcryption

Setakat ini, beberapa pegawai Ukraine telah mengisytiharkan pemilikan kripto sejak 2016 walaupun butiran lengkap peraturan ini belum dikeluarkan. Pada tahun 2017, pengisytihar yang paling kaya adalah Odessa, Timbalan Dmitry Palpatin yang memiliki lebih $134 juta bernilai Bitcoin.

What's Your Reaction?
Angry
0
Confused
0
Excited
0
Happy
0
Okay
0
Sad
0

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.

Scroll To Top